Tιραμισού με Tσουρέκι!
Υλικά:
8 φέτες Τσουρέκι Νανούρης 480g τσουρέκι
Για την κρέμα:
1 Μόρφατ (από το ψυγείο)
300γρ. τυρί Φιλαδέλφεια, σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα
2 κουταλάκια λικέρ μαστίχας
Για το σιρόπι:
250ml δυνατό Γαλλικό καφέ
1 κουταλάκι νες καφέ
2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
Διακόσμηση:
2 κουταλιές άγλυκο κακάο
2 κουταλιές μικρές σταγόνες λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τον Γαλλικό καφέ, και τον ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ με το ζαχαρούχο γάλα και το νες καφέ, ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν και τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρύα Μόρφατ με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα , προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα. Όταν ασπρίσουν και αφρατεύσουν, προσθέτουμε το τυρί και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Θρυμματίζουμε το τσουρέκι και γεμίζουμε κατά το 1/4 ένα πυρέξ. Με ένα κουτάλι βρέχουμε το τσουρέκι με το σιρόπι καφέ, πιέζοντας το για να ποτίσει.
Πάνω από το τσουρέκι μοιράζουμε κουταλιά-κουταλιά τη μισή κρέμα τυριού.
Πάνω από την κρέμα επαναλαμβάνουμε δεύτερη στρώση τσουρεκιού, βρέχουμε με σιρόπι καφέ και καλύπτουμε με κρέμα τυριού.
Κοσκινίζουμε στην επιφάνεια άγλυκο κακάο, σκορπίζουμε σταγόνες λευκής σοκολάτας και τελειώνουμε με λίγα τρίμματα πικρής σκούρας σοκολάτας.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο. Αφού παγώσει, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!