Προφιτερόλ με τσουρέκι!
Υλικά:
400 gr κουβερτούρα
600 gr τσουρέκι Νανούρης
Για την κρέμα πατισερί:
1 lt και 200 ml φρέσκο γάλα
2 κρόκοι αυγών
6 κουταλιές σούπας κορν – φλάουρ
2 κουταλιές σούπας αλεύρι κοσκινισμένο
2 βανίλιες
Ξύσμα ενός λεμονιού
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Για το σιρόπι:
1 ½ κούπα ζάχαρη
1 ½ κούπα νερό
Λίγο κακουλέ
Για τη σαντιγί:
1 κουτάκι σαντιγί φυτική
4 κουταλιές σούπας άχνη ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
100 ml γάλα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε να φτιάξουμε το σιρόπι. Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το νερό , τη ζάχαρη και το κακουλέ να βράσουν για 4-5 ΄. Παίρνουμε το τσουρέκι και το κόβουμε λεπτές φέτες.
Σουρώνουμε το σιρόπι και βρέχουμε καλά τις φέτες τσουρεκιού με αυτό και τις απλώνουμε σε ένα ορθογώνιο πυρέξ, να καλύψουμε τον πάτο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ατομικά μπολάκια, εκεί κόβουμε το τσουρέκι μπουκίτσες.)
Επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε την πατισερί. Σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή θερμοκρασία , βάζουμε το 1 λίτρο γάλα , το βούτυρο, τη ζάχαρη , τις βανίλιες και το ξύσμα.
Το υπόλοιπο γάλα το θέλουμε κρύο για να διαλύσουμε μέσα το κορν-φλάουρ και το αλεύρι. Μόλις πάρει βράση το μείγμα που έχουμε στη φωτιά ρίχνουμε μέσα και το γάλα με το κορν –φλάουρ. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά με σύρμα ή ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει η κρέμα. Το τραβάμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο ρίχνουμε τους κρόκους. Με μία βαθιά κουτάλα αδειάζουμε την κρέμα πάνω από το τσουρέκι.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και την βάζουμε από πάνω.
Μία ώρα πριν ξεκινήσουμε το γλυκό, βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο.
Την αδειάζουμε σε ένα μπολ με το γάλα , την άχνη ,το κονιάκ και τη χτυπάμε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 5-6΄.
Με το κορνέ στολίζουμε το γλυκό μας ή βάζουμε κομμάτια σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!