Τάρτα αχλαδιού με τσουρέκι
Υλικά:
6 αχλάδια
10 μεγάλες φέτες τσουρέκι Νανούρης
Λίγη μαργαρίνη
½ φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ
Για την σος σοκολάτας:
4 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Χυμός ενός λεμονιού
200γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
Αρχικά αλείφετε τις φέτες του τσουρεκιού με λίγη μαργαρίνη και τις τοποθετείτε μέσα σε ένα στρογγυλό ταψάκι ή πυρέξ το οποίο έχετε βουτυρώσει. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και βάζετε για λίγο στο φούρνο στους 180 βαθμούς για να ροδίσει ελάχιστα το τσουρέκι σας.
Στη συνέχεια φτιάχνετε το σιρόπι σοκολάτας ως εξής: Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού να βράσουν μαζί με τα αχλάδια που θα τα έχετε καθαρίσει καλά και θα τα έχετε κόψει σε μισά. Αφήνετε τα αχλάδια για περίπου 20 λεπτά (μέχρι να γίνουν σαν αχλάδια κομπόστα). Στη συνέχεια αφαιρείτε τα αχλάδια (κι αφού τώρα το σιρόπι θα έχει μείνει περίπου το μισό), αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα στο σιρόπι την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά και να έχετε ένα γυαλιστερό σιρόπι σοκολάτας.
Τοποθετείτε πάνω στο ψημένο τσουρέκι τα αχλάδια και περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας. Αφήνετε για λίγο μέχρι το τσουρέκι να ρουφήξει λίγη από τη σοκολάτα αλλά και από τα αρώματα του αχλαδιού.
Σερβίρεται χλιαρό.